Paras uimahalli lapsiperheille

Talvella skeittaus ja scoottaus on tehty vaikeaksi tässä maassa, mutta uimahalleja löytyy joka kaupungista, joten niissä tuleekin käytyä talvikaudella aika usein. Tässä listataan parhaat uimahallit lapsiperheille, kun muksuille tarvii keksiä skedeyksen tilalle tekemistä.

1. Vuosaaren uimahalli

Tämä on ihan paras paikka lapsiperheille. Ilmainen parkkis josta pääsee suoraan hallille. Hallilla on todella hyvät kuntosalit ja tietty uima-altaat. Täällä on uusi puoli ja vanha puoli, eli käytännössä kaksi uimahallia yhdessä paikassa. Löytyy liukumäet ja ihan vauva-allas, sekä lasten allas. Kylmä-altaat tietty sekä pieni jumppatilakin. Täällä on myös pahamaineinen kuuma sauna, jossa on niin kovat löylyt, että nettijuttukin tehtiin. Kaverit tulee tuolta kuumasta saunasta aivan tulipunasina, joskus jopa taluttaen ulos, lol. 2. Mäkelänrinteen Uimahalli

Tämä on yksi uusimmista ja hienoimmista uimahalleista. Kuntosalissa korkea katto ja uudet laitteet. Halli on myös kisakäytössä ja pitkät altaat. Lastenallas on iso, mutta meno välillä rajua kun koululaisryhmät käyttävät paljon tätä uimahallia. Ehkä vähän sieluton, mutta asiallinen halli. Halli on myös kalleimpia Helsingissä.

3. Töölön uimahalli

Tämä on legendaarinen uimahalli itselle varsinkin. Ennen vanhaan uimahalleja ei ollut kuin muutama ja Töölön halliin matkattiin muksuna pidemmänkin matkan päästä. Halli on uusittu kokonaan, todella nätti halli, kylmä-allas, pieni spa-puoli vesihierontoineen ja lapsille kahta erilaista pikku-allasta. Ilmaista parkkista ei ole.

4. Kallion Uimahalli

Keskellä rönttöisintä Kalliota, löytyy maanalainen uimahalli. Tuntuu jotenkin oudolta kun yhtäkkiä suomen huonovointisimmalta kadulta eli hesarilta pääsee laskeutumaan aivan täysin toiseen maailmaan. Uimahalli on vanha ja mitään hienouksia siellä ei ole. Ihan taaperoille ei myöskään allasta, että junnujen täytyy olla vähän isompia että voi olla pikkualtaassa. Mutta fiilis on väkevä ja täällä tulee käytyä suht usein, kun on niin pelipaikoilla.5. Siltamäen Uimahalli

Tämä on keskellä ihan vanhaa ostaria. Ostari niin kulahtanut, että varmaan puretaan jossain vaiheessa. Siellä sijaitsee pieni Siltamäen uimahalli. Täällä ei kylmä-allasta, vain pieni normaali uima-allas ja sitten lasten allas. Lasten allas on tarpeeksi matala ihan pienillekin lapsille. Itse kävin tiistaina klo 18 ja ei ollut hirveästi ihmisiä, niin pystyi uimaan vaikka pieni paikka onkin. Ei ehkä sen arvoinen uimahalli, että matkustaa pitkän matkan päästä.

6. Allas Seapool

Viking Linen törmättyä Allas Seapooliin, puolet saunoista ja pukkareista on suljettu. Tilalle on tehty parakkeja ulos, mutta talvella ei toiminut tämä uusi systeemi ollenkaan. Saunat ja pukkarit ovat päärakennuksessa unisex, ja aivan tukossa jengiä, ja ilma tosi huono. Tuntuu että siivoamaankaan ei keretä, lattialla paperia ja vähän dunkkaa huonolta. Parakeissa oli paremmin pukkaritilaa, mutta saunat kovin pienellä. Huhuttiin että Viking Line ei aio maksaa mitään korvauksia törmäyksestä, mikä kuulosti rajulta. Viking Lineä tuetaan miljoonilla veromarkoilla vuodessa ja mitä hyötyä siitä on kansalaisille, ei mitään.
Allas Seapoolin uima-allas on tunnelmallinen ulkoallas talvella ja kesällä. Se on myös auki pyhien aikaan, kun kaikki muut altaat ovat kiinni, joten erittäin tärkeä ja tarpeellinen allas. 

7. Itäkeskuksen Uimahalli

Oldschool uimahalli. Kun sisälle tulee, fiilis on kuin ysärillä, tai jopa kasarilla. Vähän alkanut jo kulahtaa ja ehkä pukkarit ja suihkutilatkin hieman vanhentuneet. Lämpö altaissa myös muutamaa astetta matalampi kuin Urheiluhallien uimahalleissa, joten vähän kylmää. Halli on silti iso ja lapsillekin kaksi isoa allasta ja vielä leikkihuonekin. Huhut kertoo että halli uusitaan, mikä on loistava uutinen.